TOON ZIJBALK
Hoe kies je het juiste Michaelis-overhemd?

Bij het kopen van een Michaelis-overhemd heb je keuze uit diverse opties. Maar hoe kies je nou het Michaelis-shirt dat het beste bij jou past? Wij helpen je in dit blogartikel op weg.

Kies als eerste het type stof van het overhemd. Het kiezen van de stof hangt af van persoonlijke voorkeur. Alle Michaelis-shirts worden gemaakt van katoen of linnen. Deze hebben ook verschillende wevingen. De bekendste daarvan zijn poplin, twill en Oxford. Poplin is weving met twee draden die erg dun is. Dit is lekker voor in de zomer. Twill is een weving van drie dragen en heeft altijd een schuine streep in het model. Het geeft hierdoor extra structuur en contrast. Oxford is een weving van vier draden geweven in een mandstructuur. Op het eerste gezicht lijkt dit heet, maar door de kleine gaatjes in de mandstructuur is dit juist niet het geval.

Kies daarna de juiste kleur. Elk materiaal heeft een arsenaal aan kleuren en patronen. De meest gangbare keuze zijn effen kleuren of strepen. De effen kleuren en pinstripes (smalle strepen) zijn het meest populair in formele gelegenheden. Ga je het overhemd dragen in combinatie met een pullover van Michaelis? Of heb je een meer casual gelegenheid? Kies dan voor een vrolijk dessin.

Kies tot slot de juiste maat. Gebruik daarvoor de handige maattabel op onze website. Alle Michaelis-overhemden hebben een slanke pasvorm. Kijk wel goed of je een overhemd met een normale mouwlengte of extra lange mouwen nodig hebt. Daarvoor kun je het beste even een overhemd passen. Strek vervolgens je armen uit in verschillende richtingen, om te testen of je naar jouw mening genoeg bewegingsruimte hebt en of het genoeg aansluit. Het overhemd zul je waarschijnlijk de hele dag dragen. Het is dus erg belangrijk dat je van tevoren tevreden bent met de pasvorm en de bewegingsruimte.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.